baden
badcomb


Kruidenbad
Het gebruik van kruiden in badwater is al heel oud. Een effectieve behandeling omdat zowel door de huid als via het reukorgaan de opname in het lichaam plaatsvindt. Afhankelijk van de kruiden die gebruikt worden heeft het kruidenbad een heel uitéénlopende werking, denk bijvoorbeeld aan een ontspannende- of juist activerende werking , een kruidenbad dat de ademhaling ondersteunt of de doorbloeding verbetert. Vele toepassingen zijn mogelijk. U krijgt een persoonlijk kruidenbad waarbij gedroogde kruiden en etherische oliën aan het water toegevoegd worden. Na he baden tgaat U douchen. Met warm water spoelt u de gebruikte oliën van het lijf, waarna u brandschoon verder kunt.

De opwekkende werking van rozemarijn en de rustgevende werking van lavendel worden vaak toegepast. Zo’n kruidenbad heeft een verzachtende, kalmerende en stimulerende werking. Bovendien heeft het een verzorgende werking op de huid. De oliën worden immers niet alleen ingeademd, maar werken ook direct op de huid in. Een ultiem relaxmoment, zo’n kruidenbad!

De herbal, mood en color therapy badolie van wellnessbasics is een kruiden badolie op basis van natuurlijke ingrediënten. In de badoliën zijn uitsluitend etherische oliën gebruikt zonder synthetisch parfum. Hierdoor geniet je niet alleen van de heerlijke geur maar ook van de heilzame werking van het kruid.

Jeneverbes kruiden badolie geeft verlichting bij spierpijn en gespannen spieren. De frisse geur van jeneverbes olie brengt je weer terug naar een stabiel innerlijk gevoelsleven.

Het samenspel tussen de kleur van het badwater (kleurstoffen op voedingswaarde kwaliteit) en de geur van de etherische olie geeft je een ultiem wellness gevoel.  

Gebruik: 25 ml badolie voor een vol bad (160 liter), bad temperatuur 36 -38 graden Celsius, badtijd 15 – 20 minuten.

Kenmerken van de wellnessbasics kruidenbaden zijn:
• Unieke samenstelling waardoor er géén vette badranden of resten in het bad achterblijven (bij de citroen badolie kun je hier wel last van hebben door de opname van huidvetten)
• De kruiden badolie heeft huid terugvettende eigenschappen op de huid (dit voorkomt uitdroging en geeft een zachte huid)
• Schuimt niet en is daardoor uitermate geschikt voor whirlpools
• Zuinig in gebruik, want 20 - 25 ml badolie is voldoende voor een bad van 160 liter
• Alle toegevoegde kleurstoffen voor de kleurentherapie zijn op voedingswaarde kwaliteit


Kruidenoliebaden zijn vaak vervaardigd op basis van 100% (natuurlijke) essentiële oliën. Hierdoor heeft ieder bad niet alleen zijn eigen geur, maar ook zijn eigen werking. Neem bijvoorbeeld bij rug- en spierklachten een jeneverbes bad en bij vermoeidheid en (lichte) depressie een rozemarijn kruidenoliebad. Laat u uitdagen en ervaar de heilzame werking


Gebruikt worden vaak de volgende olieen
Eucalyptus, munt, thijm, jeneverbes, tarwekiem, lavendel, dennen, citroen en rozemarijn


Kruidenbaden kunnen zowel negatieve energetische invloeden weg nemen; bijvoorbeeld bij 'zwaar' voelen, onhelder voelen, vervuild voelen, verbitterd voelen of te veel omgevingsinvloeden opnemen., alsmede positieve energetische invloeden aantrekken; bijvoorbeeld voor meer zoetheid, doorzettingsvermogen, vrede, passie, bescherming, e.d. in het leven.
Een kruidenbad wordt altijd aangepast bereid voor de persoon.

terug naar middelen terug naar start