Geneeskruiden

astrologie
 astrolog

 astrologie en kruiden

In gevallen van ziekte moet men beginnen met de beoordeling van een individuele horoscoop. De keuze van het plantaardige geneesmiddel wordt dan bepaald door de gegevens van de figuur

De Nedelandse schrijfster Melly Uyldert schrijft hier het volgende over. Elk schepsel op alle planeten, dus ook op aarde, is onderhevig aan de trillingen, door de sterren uitgezonden, terwijl het op sommige daarvan beter is afgestemd dan op andere. Als wij van Venus-typen of mars-typen onder de mensen of planeten spreken, wil dat slechts zeggen dat ze voor die bepaalde ster een bijzondere gevoeligheid hebben (maar ook door anderen evengoed beïnvloedt worden) , en deze trillingen bijzonder sterk of duidelijk weerkaatsen. Deze speciale weerkaatsing maakt hen tot geneeskruiden voor de tot die zelfde trilling behorende ziekten. 

voorbeeld :ziekten van de zon. De zon is de bron van levenskracht en haar zetel in het lichaam is het hart. Ziekten  door ongunstige aspectering van de zon zijn ziekten van het hart, nieren, ogen en rug, en in 't algemeen ziekten die ontstaan door gebrek aan, of verspilling van vitaliteit. Onder de roos-achtigen, de veelknopen en de composieten zijn vele kruiden van de zon die verstevigend, samentrekkend en toniserend werken. Ze bevatten veel bitterstof en ook looistof. Ze gaan ontsteking tegen, verlenen weerstand en houden het afvloeien van vitaliteit in bloeding en slijmvloed tegen, door de slijmvliezen en vaatwanden te versterken.                                                                                              

terug naar overzicht   terug naar startpagina