Geneeskruiden
drugs

 marihuanaboek

Drugs

Zijn stoffen die de mens tot zich neemt door eten , kauwen ,roken ,drinken , snuiven , of inspuiten en die bewustzijnverruimend ,bewustzijnverlagend, stimulerend, of hallucinogeen werken.


Ook zegt men wel: Drugs zijn stoffen die invloed hebben op het menselijke bewustzijn en die om deze reden gebruikt worden. Zulke stoffen kunnen gebruikt worden als geneesmiddel, genotmiddel of vergiften. Als ze worden veronderstelt een geneeskrachtige werking uit te oefenen noemt men ze psychofarmaca. Als voorbeeld denk ik hierbij aan luminal tegen epilepsie, luminal als roesverwekkend middel en luminal om zelfmoord te plegen .Op dit moment is marihuana weer bij de medici in de gratie bij de behandeling van de spierziekte multiple sclerose ( M.S)  

Voorbeelden


naam oorsprong werkzaam als
alcohol gisting van suikerhoudende vruchtensappen en van suikers verkregen uit zetmeel roesmiddel,vroeger ook gebruikt voor narcose, nu een sociaal "smeermiddel".
amfetamine synthetisch gemaakt. Oorspronkelijk uit China uit Ephedra equisetina kwam efidrine, een verwante stof kickmiddel, stimulerend middel, eetlustremmer, soms paranoïde psychose veroorzakend, in de geneeskunst bij bepaalde vormen van onrust bij kinderen, illegaal als doping gebruikt
cocaïne uit het sap van de bladeren van de cocastruik Erythroxylon coca kickmiddel, stimulerend middel, lokale verdoving gevend.
coffeïne uit koffiebonen, cacao en theebladeren licht opwekkend, stimulerend, soms in geneesmiddelen om de versuffende werking van andere geneesmiddelen tegen te gaan
heroïne wordt bereid uit morfine die bereid wordt van opium, een sap van de Papaver somniferum roesmiddel, pijnstiller,aanvankelijk stimulerend bij lage dosering daarna volgt roes.
lysergine-       diethylamide (LSD) vroeger gedeeltelijk gemaakt van een stof die voorkomt in moederkoren. thans geheel kunstmatig bereid. sterk hallucinogeen, ofwel een tripmiddel.soms toegepast bij psychiatrische behandeling
mescaline bereid uit cactus Lophora williamsi ook wel peyotecactus genoemd, overigens zeer eenvoudig synthetisch te bereiden hallucinogeen of tripmiddel. Evenals LSD ook gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek
morfine bereid uit opium als een van de stoffen uit de plant Papaver somniferum als verdovende pijnstiller, roesmiddel. Doordat het in de geneeskunde wordt gebruikt  lopen artsen en verpleegkundigen het gevaar dit heimelijk te gaan gebruiken en verslaafd te raken
nicotine uit de bladeren van de tabaksplant Nicotiana tabacum. Het is hierin gebonden aan appelzuur en citroenzuur opwekkend, stimulerend middel, bij hoge dosering giftig.

naar meer over tabak


pium dit is het ingedroogde melksap van de zaaddozen  van de papaver somniverum roesmiddel, vroeger veel toegepast als medicijn voor alle kwalen zoals b.v.diarree en ernstige depressies.Nu alleen nog maar grondstof voor andere verdovende pijnstillers
psilocybine stof uit de paddestoel psilicybe mexicans of psilocybe semilanceata. Deze komen in de hele wereld voor hallucinogeen, tripmiddel, verder als LSD

Cannabis

Dit is de verzamelnaam voor de drugs verkregen worden uit de cannabisplant (Cannabis indica) ofwel in gewoon Nederlands "hennep". Hasjiesj of hasj is het stuifmeel van deze plant(hars). Dit stuifmeel wordt tot blokjes geperst. Marihuana is de algemene term voor de gedroogde en verpulverde delen van de plant, meestal alleen de topblaadjes. Deze hebben het hoogste gehalte  aan de actieve stof TMC.(delta-9-tetrahydrocannabinol).Het puur roken van cannabis is moeilijk omdat het product slecht brand. Alleen in speciale pijpen lukt dat hasjiesj en marihuana worden gewoonlijk gerookt meestal met tabak vermengd tot een shagje gerold. Een stickie is een gewoon formaat  marihuanacigaret.Een joint is een groot formaat marihuanacigaret om elkaar door te geven zoals vroeger een vredespijp werd gerookt. Hasjolie is een stroperige vloeistof door hasj met alcohol of aceton uit te trekken.Hier haalt men zeer hoge percentages (80%) aan THC mee. Ze is echter niet voor de gebruiker bedoeld . Ze dient alleen maar om de hasj als smokkelwaar een kleiner volume te geven 

Ayahuasca 
        ayaindiaan       ayavloeistof           ayaliaan

Ayahuasca  of Yagé is de naam van een  kruidenmengsel uit het Amazonegebied. De extracten van twee kruiden: Banisteriopsis Caapi en Psychotria Viridis (Chacruna) (soms andere kruiden).   Het bevat veel serotonine (DMT)
 

Functies van serotonine bij mensen:

Het is een neurotransmitter met een belangrijke rol in onze hersenchemie. Als neurotransmitter regelt serotonine stemmingen en gedrag en reguleert het de activiteiten van vele andere neurotransmitters . 


 
Serotonine komt voor bij mensen, dieren en planten 

Er zijn wetenschappelijke gegevens die erop te wijzen dat de pijnappelklier (volgens de esoterische traditie " het derde oog" ), dat zich midden in de hersenen bevindt, het belangrijkste orgaan is waar serotonine (DMT) geproduceerd wordt tijdens het dromen,
ayagezichtwazig Op de 49e dag van de zwangerschap ontwikkelt zich in de foetus de pijnappelklier en wordt er een grote hoeveelheid DMT geproduceerd.

De theorie is ontstaan dat op die dag de ziel het lichaam binnengaat, en we vanaf die dag dus pas kunnen gaan spreken van een embryo, een levend wezen.

 
 


ayaaurahoofd ayakringgebed  ayakabbalaster

Santo Daime leer
 
Een religieuze groepering met oorsprong het gebruik van het plantmiddel: Ayahuasca.
 

Het belangrijkste plantmedicijn uit het Amazone gebied. Ayahuasca kan het bewustzijn verruimen.


 
De effecten variëren van licht stimulerend tot extreem visionair. een effect dat meestal tussen de 4 en 8 uur duurt.

Ayahuasca wordt doorgaans als sjamanistisch communicatiemiddel of medicijn toegepast, vooral tijdens ceremoniële sessies onder begeleiding van een ervaringsdeskundige.
 

Tientallen religieuze groeperingen gebruiken het als sacrament. Men noemt hen                                       ……………Ayahuasca-religies………


 

Ze organiseren  bijeenkomsten waarbij iedereen ayahuasca drinkt. Men komt hierdoor, veelal gesteund door dansen, zingen en muziek maken, in een helende en inspirerende trance.
ayakookpot  
ayagodinwazig

Voor de meeste mensen geeft ayahuasca een psychedelische, visionaire ervaring, en dit wordt voor verschillende doeleinden ingezet.
Amazone sjamanen en medicijnmannen nemen ayahuasca om te communiceren met de natuur of om een spirituele diagnose te stellen bij een patiënt
Ayahuasca is voor hen een hulpmiddel om de confrontatie aan te gaan met de rijkdom van de geest, de onmetelijkheid van het heelal, en diepe angsten, wat na overgave kan culmineren in een diepe, helende extase.

Wat maakt ayahuasca interessant? 


Er zijn veel fantastische verslagen van mensen die dankzij één of meerdere ayahuasca-ervaringen van ingewikkelde problemen zijn verlost, zoals verslaving of depressie.


Dit is echter niet uniek voor ayahuasca. Er zijn vergelijkbare resultaten haalbaar met bijvoorbeeld LSD, psilocybine paddestoelen, en andere psychedelica en diverse ademhalings- en meditatietechnieken.
De circa 10 miljard neuronen (zenuwcellen) dragen informatie op elkaar over via neurotransmitters.
Normaalgesproken wordt DMT -  gevonden in Mimosa hostilis (wortelbast), Desmanthus illinoensis Psychotria viridis en Phalaris arundinacea enz..
DMT heeft psychoactieve eigenschappen en kan worden gerookt, geïnjecteerd, gesnoven of (gecombineerd met stoffen die orale opname mogelijk maken.
Het is niet werkzaam wanneer het oraal ingenomen wordt  doordat het afgebroken wordt in het lichaam voordat het de DMT-gevoelige delen in de hersenen bereikt.
MAO-remmers : remmen stoffen die neurotransmitters afbreken en waardoor de hoeveelheid neurotransmitters neemt dus toe. MAO-remmers werden in 1953 bij toeval ontdekt(TBC).
Bij anti-depressiva  en Parkinson

Het effect berust op een toename van vooral de neurotransmitters (serotonine en noradrenaline.)


Banisteriopsis caapi ,peganum harmale (syrische wijnruit), en ook de Passiebloem zijn  MAO remmers.( Ook chocolade).


Ze kunnen onschadelijk voedsel giftig maken    Voor gebruik eerst vasten.Effectversterkend

Toevoegingen: Guarana, tabaksbladen, datura of brugmansia soorten.


PSYCHONAUT.  Dit is een nieuw, Amerikaans woord, dat gebruikt wordt voor iemand die zeer bewust op bepaalde momenten entheogene middelen gebruikt, die hem of haar naar andere innerlijke werelden kunnen brengen.

Santo Daime-kerken in Nederland

In Nederland werd het eerste ritueel met Santo Daime in de zomer van 1993 gehouden.In het voorjaar van 1995 gevolgd door de officiële notariële oprichting van twee kerken in Den Haag en Amsterdam.

                   Bovenstaande is slechts ter informatie en geen behandelingsadvies!                                                                                   e-mail  albertluttikhuis@gmail.com 
 terug naar overzicht terug naar startpagina