Geneeskruiden
                                Bach-bloesemtheraphie
bach bloesemtherapie
Edward Bach was mysticus, arts, homeopaat en bacterioloog in Londen. Hij leefde van 1886 tot 1934. Grondlegger van de bloesemtherapie. Er zijn later ontwikkeld de varianten als Californische bloesemtherapie  en "bloesemtherapie uit Alaska"
bachmeisje

Dr Edward Bach creëerde 39 bloesemessences. Hij verdeelde zijn remedies in zeven categorieën waarin hij de belangrijkste positieve eigenschappen beschreef die hij bij de mensen waarnam, zoals het vermogen op ons zelf te vertrouwen, om te leren, om anderen te inspireren en te leiden, te dienen en lief te hebben, om ons eigen lot in handen te nemen en om angst met vertrouwen tegemoet te treden. Dank zij hem hebben miljoenen mensen hun positieve potentieel hervonden.

Bach studeerde medicijnen voor hij in 1913 als bacterioloog naar het University College in Londen vertrok. Toch gebruikte hij bij zijn behandeling van patiënten liever kruiden dan bacteriën. Hij raakte ervan overtuigd niet alleen de ziekte te behandelen , maar vooral ook de persoon.In 1928 gaf hij zijn praktijk op en vertrok naar Wales. Hier ontwikkelde hij de zonnemethode voor het prepareren van bloemen waardoor hij een heel nieuw systeem ging ontdekken.

Hij had zo'n sterke verbondenheid met de natuur dat hij intuitief wist, welke helende kracht een bloem had op een bepaalde gemoedstoestand. Als hij bevangen werd door negatieve emotie gebeurde dat in zijn optiek alleen om hem de positieve oplossing in zijn volgende remedie te laten vinden. Hij merkte dat de ochtenddauw op een plant helende krachten van die hele plant bevatte. Omdat deze dauw moeilijk voor grote doses gebruikt kon worden ontwikkelde hij de zonnemethode en later de kookmethode. De zonnemethode is als volgt. Men legt vers geplukte bloemen in een schaal met water in de zon. Deze laat men de hele dag staan. Als men later de bloemen eruit haalt zit in dat water nog steeds de genezende kracht van de geplukte bloemen.

terug naar overzicht  terug naar startpagina