Irrigatie

Verstopte neus? Verkouden? Luchtwegallergie? Voorhoofdsholteontsteking?

irrig

Voorbeeld van irrigatie van de neus.(uit reclame)

lauw water…
Vul  een in de handel verkrijgbare hoorn met lauw water.Dat maakt de neusspoeling aangenaam en verfrissend.
Een theelepel zout…
Zout water is natuurlijk voor de slijmvliezen. Geen chemicaliën, geen bijwerkingen.
spoeling…
De neus wordt schoongemaakt, de slijmvliezen ontspannen, de zintuigen worden scherper. Het water spoelt er vanzelf doorheen.
drogen
De laatste druppels komen er uit. Resultaat: een open en schone neus, pollen en stof zijn weg.
Wat een heerlijk gevoel.........

Iedereen weet dat tranen zout zijn. De slijmvliezen in de neus zijn dat ook. Daarom moet het water voor een neusspoeling zowel zout als lauw zijn. Dat maakt het makkelijk en verfrissend om «een neusdouche» te nemen, dat wil zeggen om de neus te spoelen, Je neemt gewoon keukenzout zonder jodium of kruiden, lost dat op in lauwwarm water, giet het water in het ene neusgat en laat het er door het andere uitlopen en omgekeerd.

Een neusspoeling is een goede preventie en behandeling van een aantal aandoeningen van de neus en luchtwegen zoals verkoudheid, voorhoofdsholteontsteking en allergie.
Een neusspoeling met lauw zoutwater verwijderd eenvoudig en voorzichtig korstjes en viezigheid uit  de neus. Het is makkelijk om te doen en heft geen schadelijke bijwerkingen

Het is gebleken dat neusspoeling erg effektief is in de preventie en de be van voorhoofdsholteontsteking en het levert een nuttige bijdrage in de behandelking
van chronische voorhoofdsholteontsteking

   
Mensen die hooikoorts hebben of allergisch zijn voor huisstof voelen zich vaak aanzienlijk beter als ze de neus gaan spoelen

Volkskultuur en yoga

Over de hele wereld vormen neusspoelingen zowel een deel van de volksgeneeskunde als een gewaardeerde en natuurlijke behandeling van neusaandoeningen in de reguliere geneeskunde.

In Noorwegen is de methode bekend in visserijkringen.

In Afrika zegt men dat een neusspoeling «de gedachten schoonmaakt» (geeft helderheid in het hoofd). In yoga is een neusspoeling een oud en bekend onderdeel van de reinigingsprocessen.
terug naar middelen terug naar start