Capsules
capcomb

Het kauwen en doorslikken van kruiden of zaden is niet altijd erg smakelijk; soms zou het beter zijn het in zijn geheel door te slikken. Met dit simpele, maar zeer effectieve apparaatje, is het eindelijk mogelijk je eigen capsules te maken. Met de Capsule machine maak je binnen enkele minuten 24 capsules . Het werkt eenvoudig: maak je eigen mengsel van kruiden of zaden, vul de machine met capsules, verdeel het mengsel over de capsules, duw de bovenkant erover en je hebt binnen no time 24 professionele capsules.
Bij de Capsule machine is een zakje droogmiddel toegevoegd, dat bedoeld is om gelatine capsules vochtvrij te houden. Haal het zakje droogmiddel uit het plastic en leg het in dezelfde luchtdichte container als de gelatine capsules. NIET GESCHIKT VOOR CONSUMPTIE!
Je kan nu eindelijk zelf capsules maken.

Kruidencapsules

Kruidencapsules zijn heel gemakkelijk in te nemen met een glas water. Vooral als iemand niet van de smaak van thee houd. De plantenpoeders die gebruikt worden zijn van goede kwaliteit en zijn zeer fijn gemalen of gemicroniseerd. Hierdoor is een maximaal opnamevermogen via de spijsvertering gegarandeerd. Geneeskrachtige planten bieden heel veel mogelijkheden bij tal van gezondheidsklachten. Voor iedere kwaal is er wel een kruid. Het is natuurlijk altijd verstandig bij ernstige gezonheidsklachten een natuurarts te raadplegen die u raad kan geven bij het juiste gebruik van fytotherapie. Echter met gezond verstand kan u met deze therapeutische kruidencapsules zeer efficiënte resultaten bereiken als u even naar de mogelijkheden kijkt. Wij kunnen u uiteraard helpen een advies te geven.

Voorbeelden van eigenschappen en werking van  Kruidencapsules

Brandnetel: Bloedzuiverend. Ontzurend bij artrose en spierreuma. Geschikt bij huiduitslag. Gevoelige hoofdhuid, haaruitval. Huiduitslag. Bevat mineralen en vitaminen zoals Zink en daardoor goed bij broze nagels. Diabeten.

Cats Claw: Heeft een positieve werking op het immuunsysteem. Versterkt de witte bloedlichaampjes. Ontstekingsremmend. Versterkt de afweer door het microbacterieel darmmilieu in evenwicht te brengen. Dit is zeer nuttig bij een slecht voedigspatroon. Ook na een antibioticum kuur kan de darmflora overhoop liggen. Huidproblemen door slechte darmflora. In combinate met Duivelsklauw bij gewrichtsontsteking. Vaginale ongemakken zoals schimmel.

Citroenmelisse: Helpt bij maag en darm-samentrekkingen of krampen. Wanneer nervositeit de spijsvertering overhoop haalt. Misselijkheid. Braakneigingen. Winderigheid. Algemeen middel tegen nervositeit, spanningen en slapeloosheid. Nerveuze hoofdpijn. Menstruatiestoornissen.

Damiana: Antiseptische werking op de Urinewegen. Opwekkend middel bij geestelijke overspannendheid. Geestelijke vermoeidheid. Afrodisiërend bij verminderde sexuele potentie. Menopauze en premenstruele spanningen. Verhoogd metabolisme en vetverbranding. Sexuele impotentie kan ook een oorzaak hebben in een zeer slechte doorbloeding van de benen. In dat geval combineert U het best Damianacapsules met Ginko Biloba capsules. Meer beweging nemen zoals fietsen of wandelen, lopen wordt dan ook aangeraden.

Duivelsklauw of Harpago: Dit is een efficient middel om de gewrichten weer soepel te maken en pijn weg te nemen. Onstekingen verdwijnen. Beter in beweging komen en minder hinder bij rechtstaan ed. Men kan in combinatie ook heermoescapsules gebruiken om extra mineralen toe te voegen en de gewrichten te versterken.

Echinacea: Bevorderd de aanmaak en activiteit van de witte bloedcellen. Versterkt de immuniteit en is een natuurlijk antibiotica. Verhoogd de totale weerstand op het organisme. De inhoudstoffen werken ontstekingsremmend en antbiotisch. Bij verkoudheid, griep, hoest en koorts. Heeft een zeer gunstig effect op allerlei infectieaandoeningen. Het middel kan best preventief ingezet worden bij de eerste tekenen van infectie. Maar echinacea kan ook accuraat zijn dienst bewijzen. Zoals in het geval van een koortsaanval kan men tot 4 x een hogere dosis innemen. Echinacea kent geen bijwerkingen.

Ginseng: Het ideale middel om lichaam en geest gemakkelijker te laten aanpassen extreme inspanningen. Versterkt het zenuwstelsel. Bij perioden van intense intelectuele bezigheden. Reduceert stress en vermoeidheid bij zware inspanningen. Vertraagt het verouderings- proces. Verhoogd uithoudingsvermogen. Libidoverhogend. Bevat minstent 8% ginsenoïden. Kan ook gecombineerd worden met Echinacea in geval van weerstandsvermindering. In geval van uitputting best te combineren met een extra vitaminensupplement. -om een betere reserve op te bouwen-

Ginko Biloba: Verbeterd de doorbloeding van de kleinere bloedvaten. Een goede doorbloeding activeert het geheugenvermogen van de hersenen. Het versnelt het geheugen en concentratievermogen. Ginko beschermt de hersengebieden tegen vrije radicalen die hersencellen beschadigen. Het verouderingsproces remt af. Ook bij ouderdom blijven wij dan de alertheid behouden en hebben minder last van vergeetachtigheid. Helpt ook de bloedcirculatie verbeteren bij koude handen en voeten. Beenkrampen. Duizeligheid. Oorsuizingen. Bloedverdunnend. Bij ADHD in combinatie met Ginseng en omega 3 vetzuren.

Groene Thee: Omdat deze theesoort geen fermentatie behandeling heeft meegekregen, blijven polyfenolen, catechinen en flavonoïden behouden. Japanners hebben dankzij groene thee veel minder problemen met longkanker ondanks het feit dat japanners veel meer roken. Groene thee bevat anti-oxidanten en beschermt het lichaam -DNA- tegen beschadiging van vrije radicalen. Het remt de groeisignalen die tumorcellen in de hand werken. Heeft een goede invloed op de cholesterol en de oxidatie van vetten. Dankzij de catechinen en polyfenolen heeft groene thee sterke anti-bacteriële en anti-virale eigenschappen. Geeft een goede vervanging tegen koffieverslaving. Bevorderd de algehele gezondheid. Bloedreinigend. Maag en darminfecties. Bevorderd innerlijke kracht en concentratie.

Guarana: Verhoogd de verbranding van vetten. Geeft ook een hongerstillend gevoel. Geeft veel energie en vitaliteit en wordt daarom best niet meer ingenomen na vier uur s ávonds, tenzij het de bedoeling is om bvb nachtwerk vol te houden. Kan een enorme stimulans zijn om de weerstand op te krikken bij vermoeidheid en de eerste infectieverschijnselen. Echter is het beter om deze dan te combineren met Echinacea of Cats Clawcapsules. Guarana vervangt bvb geen noodzakelijke aanvulling van bvb vitaminen en mineralen. Een combinatie met een vitaminensupplement zorgt ervoor dat u geen lichaamsreserves gaat uitbuiten door enkel op Guarana te overleven. Guarana is niet verslavend en heeft geen nevenwerkingen.

Heermoes: Dit kruid bevat zeer veel minerale kiezelzuren. Kiezelzuur kan een belangrijke aanvulling zijn bij heel wat tekorten. Kiezelzuur in heermoes remt het verouderingsproces van de elastische weefsels, aortaweefsels en aderwanden. Het behoed het lichaam voor weefselverzwakking en verzakking van organen. Longweefsels worden versterkt en de weerstand van longen versterkt. Goed bij tal van huidproblemen. Broze nagels of broos haar. Een efficiënt middel bij herniaproblemen, rug en nekpijn. Traumafacturen, reuma, jicht, broos beendergestel. Nier en blaasaandoeningen. Bij niergruis in combinatie met een olijfoliekuur.

Hop: Bij slapeloosheid. Vermindering van angst. Door spanningen veroorzaakte hoofdpijn en indigestie. Spijsvertering. Niet gebruiken bij mensen met kanker omdat kliervergroting in de hand kan gewerkt worden. Heeft een invloed op borstvergroting. Vermindert het mannelijk libido. Kan bij slapeloosheid en spanningen best samen gebruikt worden met valeriaan en passiebloemcapsules.

Kaneel: Onderzoeken hebben vastgesteld dat bij ouderdomsdiabetes -Type 2- er een belangrijk bloedsuikerverlagend effect kan bekomen worden door de inname van een kaneelmiddel. Uiteraard zolang er geen insuline nodig is. Bevorderd de stofwisseling van suikers. Beïnvloedt de glucosespiegel positief. Geeft ook fitte energie. Verminderd de opslag van vetten en cholesterol. Heeft een gunstige invloed op overgewicht. Ondersteunend bij hart en bloedvaten.

Maretak: Bij hypertensie, hartritmestoornissen, angina pectoris, arteriosclerose en aangeboren hartklepgebreken. Reguleert de hartslag, werkt daar waar het nodig is, dus zowel bij hoge - als lage bloeddruk. Werkt krampopheffend en kalmerend. Verder ook bij baarmoederbloedingen, bij bloeddrang in het hoofd en aderverkalking. Kalmeert en ontkrampt bij migraine, hysterie en stuipen. Verder bij infecties, evenwichtsstoornissen, overgangsklachten, maar ook bij epilepsie de werking gaat via het vegetatieve zenuwstelsel. Prikkelt de klieren van de spijsverteringsorganen en bevordert de stofwisseling. Ook bij astma en psychische verkramping. Omdat het kruid tyramine bevat kunnen mensen die een antidepressief middel van het MAO-type gebruiken, beter geen Maretak preparaten innemen, deze combinatie kan een onveilige hoge bloeddruk opleveren.

terug naar middelen terug naar start