geneeskruiden                                           
                                  Alfred Vogel 1970
alfredvogel Alfred Vogel. Zwitsers schrijver en onderzoeker van geneeskruiden. Richtte een eigen firma op Vele werken over et gebruik van homeopathische- en kruidengeneesmiddeln zijn van zijn hand. Als belangrijkste werk mag wel gelden "De kleine Dokter".  Dit is over de hele wereld uitgeegeven in diverse talen
Alfred Vogel (Aesch, 26 oktober 1902 — Feusisberg, 1 oktober 1996) was een fytotherapeut en Zwitsers producent van natuurgeneesmiddelen. Hij was de oprichter van Bioforce AG in 1963, een producent van natuurgeneesmiddelen.

Zijn filosofie was in het kort je bent wat je eet, en hij legde het belang van goed eten van veel groenten en fruit en natuurlijk genezen uit in verschillende publicaties. Van zijn boek De kleine dokter (Der kleine Arzt, voor het eerst gepubliceerd in 1953) zijn er, naar eigen zeggen, meer dan 2 miljoen verkocht in 12 verschillende talen.Alfred Vogel stond een aantal jaren geleden nog bekend als doctor A. Vogel of ook dr. Vogel. Vogel zou in 1952 een eredoctoraat in botanische studies van de 'universiteit van California, Los Angeles' hebben gekregen waardoor hij zich dr.h.c. A. Vogel kon noemen. 

Het kruid Rode zonnehoed (Echinacea purpurea), de basis voor het middel Echinaforce, is een belangrijke basis voor Vogel's reputatie. Volgens Vogels biografie werd hij door een Indiaanse medicijnman gewezen op de geneeskrachtige werking ervan, waarna hij de zaden van Echinacea purpurea meenam naar Europa. In de biografie staat een foto van Vogel met de betreffende medicijnman. De indiaan op de foto is Ben Black Elk

Alfred Vogel (1902 – 1996): Gezondheid is leven in harmonie met de natuur.

Fascinatie voor de natuur
Alfred Vogel werd begin vorige eeuw in Aesch bij Basel geboren. Hij groeide op temidden van de Zwitserse natuur. Daar ontwikkelde hij een diep respect en grote liefde voor de natuur. Zijn bewondering sloeg over in een groot vertrouwen in de positieve invloed van de natuur op het menselijk lichaam. Om zijn plantenkennis uit te breiden, reisde hij de wereld rond.
Wereldreiziger
Zo leefde Alfred Vogel maandenlang bij natuurvolkeren in Amerika, Afrika en Azië. En woonde hij langere tijd in Nieuw-Zeeland, Tasmanië en bij de eskimo’s. Hij ontdekte hoe volkeren elk op hun eigen manier het lichaam aansterken bij zwakte. Op basis van deze kennis en ervaring kwam zijn natuurlijke totaalgeneeswijze tot leven
De natuurlijke totaalgeneeswijze
De natuurlijke totaalgeneeswijze van A.Vogel vertrekt vanuit het standpunt dat gezondheidsklachten nooit een op zichzelf staand feit zijn. Ziekte is volgens hem een aandoening waarbij de hele mens, inclusief lichaam en geest, is betrokken. Als een element verstoord is zal het gehele lichaam uit balans raken. De natuurlijke totaalgeneeswijze omvat alle terreinen van het leven, zoals méér harmonie tussen werken en ontspannen, een positieve instelling, gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging. Pas wanneer dat niet helpt kunnen, bij voorkeur natuurlijke, medicijnen worden gebruikt.

Alfred Vogel bracht de natuur bij de mens terug. En pleitte voor het behoud van een goede balans tussen de mens en de wereld om hem heen. Inmiddels gebruiken miljoenen mensen over de gehele wereld zijn producten. Alfred Vogel staat voor meer dan genezen; met zijn boeken draagt hij zijn immense levenswijsheid over aan een nieuwe generatie.

Het merk A.Vogel De kennis die Alfred Vogel over inheemse en exotische planten verwierf heeft hij gebruikt bij de samenstelling van zijn producten. Door het grote succes van zijn volledig natuurlijke en unieke aanpak, groeide zijn Zwitserse praktijk uit tot een concern met wereldwijde bekendheid. Het is dan ook geen wonder dat ondertussen miljoenen mensen de natuurlijke producten van A.Vogel gebruiken. Ook zijn boeken “De kleine Dokter” en “Anders beter worden” zijn bestsellers en nuttige naslagwerken voor elk gezin.

Alfred Vogel 1902 - 1996

1902
Geboren en opgegroeid in Aesch bij Basel (Zwitserland).

1923 - 1932
Eigenaar van een reformhuis in Basel.

1929
Eerste uitgave van het maandblad “Das neue Leben”.

1937 - 1956
Natuurarts in Teufen. Onderzoekswerkzaamheden, ontwikkeling en productie van de eerste natuurlijke geneesmiddelen op basis van verse planten.

1950
Begin van wereldwijde studiereizen.

1952
Eerste uitgave van het tegenwoordig wereldwijd bekende en in twaalf talen verschenen standaardwerk “Der kleine Doktor” (De kleine dokter).
Oplage tot nu toe: ruim twee miljoen exemplaren.

1955
Oprichting Biohorma BV. Producent van de natuurlijke geneesmiddelen van A.Vogel en op dit moment één van de grootste aanbieders van natuurlijke geneesmiddelen in de Benelux.

1958 - 1959
Uitgebreide studiereizen in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

1963
Oprichting van Bioforce AG in Roggwil, Zwitserland. Dit bedrijf produceert eveneens de natuurlijke geneesmiddelen en gezonde voedingsmiddelen van A.Vogel, bedoeld voor met name Zwitserland en vele andere landen over de gehele wereld.

1969
Studie naar natuurvolken in Afrika.

1979
Studiereizen in Australië, Nieuw-Zeeland en Tasmanië.

1982
De Priessnitzmedaille van de Duitse vereniging voor natuurartsen.

1984
Erelid van de Zwitserse Artsenvereniging voor Ervaringsgeneeskunde (Schweizerischen Ärztegesellschaft für Erfahrungsmedizin - SAGEM).

1996
Alfred Vogel overlijdt op 94-jarige leeftijd in Feussisberg, Zwitserland.

terug naar overzicht