Geneeskruiden
swedenkruiden
 swedkruid 
Swedenkruiden , oh wat een kracht
het is alsof de zon je toelacht.
Ietsjes ervan nemen per dag, drie keer
en u voelt zich als herboren weer.
Het geeft aan U toch zo,n goed gevoel
en op die manier voldoet het aan ons doel !

S

W

E

D

E

N

Swedenkruiden:  Sinds de oudheid behoort de kennis van de goede werking van planten en kruiden tot de cultuurschat van alle volkeren. Bittere kruidenextracten werden aldoor de vader van de geneeskunde, Hippocrates, voorgeschreven. Swedenkruiden is aan het in de 18 de eeuw een herontdekt geneesmiddel (sommige wetenschappers denken dat het een afgeleide is van het aloude Theriak).

De huidige receptuur hiervan is te danken aan de Zweedse arts Christian Hedrik ( ook wel eens aangeduid als dokter Samst) die in 1794 stierf op 104 -jarige leeftijd. De receptuur werd gevonden bij zijn nalatenschap, alsmede een lijst met 46 klachten waartegen het werkte. (Deze lijst noemt men "HET OUDE HANDSCHRIFT" Waarschijnlijk is het afgeleid van Theriak, en door allerlei omzwervingen in Frankrijk terecht gekomen. Deze arts heeft namelijk in Frankrijk als hofarts gewerkt en zodoende denkt men dat de receptuur in Zweden is belandDe volgende kruiden zijn er in verwerkt:


Aloë  10 gram Het kruidenmengsel wordt in 1,5 
Myrrhe 5 gram liter graanjenever van 38% in een 
Saffraan 0,2 gram fles van 2 liter  met een brede hals
Senneblaadjes 10 gram gedaan. Dit 14 dagen in de zon of
Kamfer 10 gram bij de kachel laten trekken, steeds
Rabarberwortel 10 gram schudden ook voordat het wordt
Zitterwortel 10 gram gedronken. Goed afsluiten en
Manna 10 gram koel bewaren (onbeperkt)
Venetiaanse theriak 10 gram Indien elixer langer staat dan 
Zilverdistelwortel 5 gram neemt de geneeskracht toe!!
Engelwortel 10 gram

Het werd gebruikt tegen:..........de 46 klachten.......


1 Zo men er dikwijls aan ruikt of aan snuift, de halswervel er mee bevochtigd of een vochtige doek op het hoofd legt, dan verdrijven ze pijnen en duizeligheid, ze versterken het geheugen en de hersenen.
2 Ze helpen tegen troebele ogen, tegen rode ogen en alle oogpijnen, zelfs indien de ogen ontstoken zijn of troebel of waterig. Ze verdrijven ook vlekken en grauwe staar indien men er op tijd de hoeken mee nat maakt of een vochtige doek op de gesloten ogen legt
3 Pokken en alle soorten uitslag, ook korsten in de neus of ergens anders aan het lichaam worden genezen indien men ze vaak en goed bevochtigd.
4 Bij tandpijn doet men een eetlepel van deze druppels in het water en houdt deze vloeistof in de mond, of men maakt de tand die pijn doet met een lapje of watje vochtig. De pijn verdwijnt en het bederf houdt op.
5 laren op de tong, of andere letsels worden met de druppels goed bevochtigd, zodat de genezing spoedig volgt.
6 Indien de keel ontstoken of verwond is zodat men niets eten of drinken kan, of maar moeilijk kan slikken, dan neemt men 's morgens 's middags en 's avonds druppels, men laat die langzaam door de keel gaan, de genezing zal spoedig volgen en de ontsteking verdwijnt.
7 Indien men maagkrampen heeft , dan neemt men een eetlepel vol gedurende de aanval
8  Bij kolieken moet men 3 volledige lepels nemen die men langzaam slikt en ze zullen spoedig genezing brengen
9  Ze zullen de winden in de ingewanden verdelen en verkoelen de lever, verdrijven alle maagpijn en die van de ingewanden en helpen ook bij verstopping
10  Ze helpen ook de maag uitstekend, indien die slecht verteerd en het eten niet kan behouden
11 Eveneens helpen ze bij moeilijkheden met de gal. Dagelijks, 's morgens en 's avonds een volle eetlepel en 's nachts compressoren met die druppels, zo zullen alle pijnen verdwijnen
Bij waterzucht moet men 6 weken lang 's morgens en 's avonds een volle eetlepel met witte wijn innemen
13 Bij oorpijn en oorsuizen doet men een propje watten met druppels erop in het oor. Het helpt zeer goed en brengt zelfs het verloren gehoor weer terug.
14 Heeft een vrouw pijn tijdens de zwangerschap, dan moet ze 3 dagen lang 's morgens een volle  eetlepel samen met rode wijn innemen. Na een half uur moet ze een wandeling maken, daarna ontbijten maar geen melk gebruiken. Indien ze melk gedronken heeft moet ze de druppels niet innemen.
15 De laatste 14 dagen van de zwangerschap, 's morgens en 's avonds een eetlepel nemen, daardoor wordt de bevalling makkelijker. Om moeilijkheden met de nageboorte te voorkomen neemt de kraamvrouw elke 2 uur een koffielepel vol, totdat ze de nageboorte zonder pijn is kwijtgeraakt
16 ndien na de geboorte bij het opkomen van de moedermelk ontstekingen van de borsten ontstaan, verdwijnen deze spoedig nadat er vochtige doeken zijn opgelegd
17 Bij kinderen laten ze de windpokken verdwijnen . Men moet die kinderen, al naar gelang hun leeftijd druppels die met water zijn gemengd geven. Als de pokken beginnen op te drogen, dan vaak met een vochtig doekje betten zodoende zullen er geen littekens ontstaan.
18 Ze helpen bij kinderen en volwassenen tegen wormen, ja zelfs tegen lintwormen.helpen ze alleen moet men bij kinderen de druppels al naar gelang de leeftijd geven. Bovendien een vochtige doek met druppels op de navel leggen en steeds goed vochtig houden.
19 Bij geelzucht zal spoedig al het leed verdwijnen indien men 3 maal daags een eetlepel van deze druppels neemt en op de gezwollen lever kompressen legt.
0 Ze doen alle aambeien opengaan, genezen de nieren, voeren de hypochondrische vochten zonder meer uit het lichaam, nemen depressies en melancholie weg en wekken eetlust en spijsvertering op
21 Het opent ook de inwendige aambeien, indien men ze in het begin vaak bevochtigd en ze door inwendig gebruik van de druppels van binnenuit behandelt, in het bijzonder voor het slapen gaan. Van buiten af leggen we er watten op die met de druppels vochtig gemaakt zijn.Daardoor gaat het overtollige bloed ook wegvloeien en helpt zodoende tegen het branderige gevoel
22 Als iemand flauwgevallen is opent men hem zijn mond en laat hem een eetlepel van de druppels innemen. Hij zal daardoor weer spoedig bijkomen.
23 Pijn die door stuipen veroorzaakt wordt zal ook mettertijd verdwijnen door het gebruik van deze druppels
24 Bij longziekten worden dagelijks op de nuchter maag 6 weken lang deze druppels ingenomen.
25 Zo bij een vrouw de menstruatie te sterk is, of uitblijft moet ze de druppels drie dagen lang innemen en dat 20 maal herhalen.Wat teveel is zal verdwijnen en wat ze te weinig heeft zal in orde komen.
26 Lijdt iemand aan epilepsie Dan moet men die persoon onmiddellijk en uitsluitend van die druppels geven want het is niet alleen goed voor de zwakke zenuwen, maar voor het hele lichaam, het helpt bij alle ziekten.
27 Dit middel helpt ook tegen witte vloed.
28 De druppels helpen bij verlamming, bij duizeligheid en misselijkheid.
29 Ook bij pokken en gordelroos helpen ze
30 Indien iemand koorts heeft, de hete of de koude, en helemaal verzwakt is dan moet hij een eetlepel van de druppels krijgen en de zieke zal, indien hij niet nog andere medicijnen gebruikt, spoedig hersteld zijn, al was de koorts nog zo hoog.
31 De druppels helpen ook bij  kanker, oude pokken en wratten en opengesprongen handen. Indien een wond oud en etterig is en er wild vlees is aangegroeid, dan alles goed met witte wijn uitwassen en een kompres erop leggen dat met de druppels bevochtigd is. Aldus verdwijnen ook gezwellen en pijn en ook wild vlees, de wond zal beginnen te genezen
32 Alle wonden , of ze door steken of door slagen zijn ontstaan, zullen zonder gevaar genezen als ze vaak met de druppels zijn besprenkeld. Men kan ook een doek nemen, drenkt die in de druppels en legt die op de wonden.Na korte tijd zullen de pijnen verdwijnen en zal de ontsteking genezen, ook oude schotwonden. Indien er nog een gat te zien is dan de druppels naar binnen laten lopen, de wond hoeft niet schoon te zijn, door veelvuldig gebruik van de kompressen zal de wond spoedig herstellen.
33 Alle, ook oude lidtekens verdwijnen, ook sporen van wonden of steken als men ze 40 x met de druppels bevochtigd. Wonden die met deze druppels worden behandeld zullen geen lidtekens achterlaten
34 Ook fistels genezen ze grondig, hoe ongeneeslijk ze ook lijken te zijn.
35 Alle brandwonden van vuur, heet water of heet vet verdwijnen als de wond goed vochtig wordt gehouden. Blaren zullen dan niet ontstaan , de hitte verdwijnt en zelfs blaren die al etterig zijn zullen geheel genezen
36 Ze werken ook bij builen en blauwe plekken die door een slag of stoot zijn
37 Als iemand gebrek aan eetlust heeft, brengen de druppels de verloren eetlust weer terug
38 Zelfs bij sterke bloedarmoede brengen ze weer een gezonde kleur terug, indien de druppels gedurende een langer tijd 's morgens worden ingenomen. Ze reinigen het bloed, vormen nieuw bloed en bevorderen de bloedsomloop.
39  Pijn die door reuma in de ledematen is ontstaan verdwijnt indien men de druppels s morgens en  's avonds inneemt en bovendien op die ledematen met druppels bevochtigde kompressen legt.
40 Ze helpen goed bij bevroren handen en voeten , zelfs als ze al open zijn. Zo vaak men kan, vooral 's nachts, kompressen waarop de druppels zijn gesprenkeld, erop leggen.
41 Op eksterogen doet men een propje vochtige watten en zorgt er goed voor dat het steeds vochtig blijft. Na 3 dagen zullen ze vanzelf verdwijnen, of kan men ze pijnloos weghalen.
42 Beten van dieren of van woedende honden worden ermee behandeld. Druppels voor inwendig gebruik innemen, waardoor het gif vernietigd wordt. Een vochtige doek op de wonden leggen
43 Bij de pest en andere besmettelijke ziekten is het verstandig om overdag meerdere malen de druppels in te nemen. Zelfs die pestbuilen en pestzweren verdwijnen die al in de keel zitten
44 Indien men  's nachts niet goed kan slapen dan dient men voor het slapengaan deze druppels in te nemen. Bij slapeloosheid die door zenuwachtigheid wordt veroorzaakt moeten we een doek die met verdunde druppels is besprenkeld op het hart leggen
45 Iemand die dronken is wordt meteen nuchter als hij twee eetlepels inneemt.
46 Iedereen die deze druppels 's morgens en 's avonds inneemt heeft geen andere medicijnen nodig, want de druppels sterken het lichaam , zijn goed voor de zenuwen en voor het bloed, ze nemen het trillen van handen en voeten weg. Kortom ze nemen eigenlijk alle ziekten weg. Het lichaam blijft sterk, jeugdig en mooi

Alle hoeveelheden die hierboven zijn aangegeven zijn , neemt men met kruidenthee of met water verdund in !!!

Het wordt thans zeker nog gebruikt tegen............

Aambeien: Sávonds voor het slapen gaan een kompres op de pijnlijke plaats leggen
Blauwe plekken, Een paar maal per dag met een paar druppels besprenkelen of een kompres aanleggen
Huiduitslag, jeuk, littekens: Een paar keer per dag deppen met een watje met enkele druppels
Likdoorns, wratten en eksterogen. Een propje watten met een paar druppels op het ongemak leggen en vast zetten met een pleister. Drie dagen laten zitten. De likdoorn is nu verdwenen of u kunt hem pijnloos verwijderen.
Winterhanden, wintervoeten. S 'avonds een kompres om de handen of voeten te doen
Oorpijn, oorsuizen,doofheid. Een propje watten met enige druppels er op in het oor doen , geregeld verversen tot de kwaal over is
Voorhoofdsholteontsteking, blaasontsteking. 2 tot 4 dagen een kompres met swedendruppels op het voorhoofd of blaas leggen
Blaasjes in de mond: 2 x daags een eetlepel ervan verdund met water zo lang mogelijk in de mond houden en doorslikken
Griep en verkoudheid 3 x daags een theelepel verdund met water innemen
kater. Een volle eetlepel opgelost in 2 eetlepels water op de nuchtere maag innemen
Keelpijn en heesheid. 3 x daags een theelepel verdund in een eetlepel water langzaam door de keel laten glijden
Kies en tandpijn. Een eetlepel opgelost in een eetlepel water  zo lang mogelijk in de mond tegen de pijnlijke kies of tand houden
Maagpijn of maagkramp.een eetlepel verdund met een eetlepel water innemen
Menstruatie. Bij het begin van de menstruatie of bij het niet op gang willen komen 3 dagen lang 3 x per dag  een theelepel verdund met een eetlepel water innemen.
Misselijkheid 3x daags een theelepel verdund met een eetlepel water innemen
Ontstoken tandvlees. 2 x per daags een eetlepel verdund met een eetlepel water  zo lang mogelijk in de mond houden.
Slecht slapen. een theelepel verdund met een eetlepel water voor het slapengaan innemen
Spijsverteringsklachten, winderigheid en verstopping. Een eetlepel verdund met wart water innemen
Zenuwachtigheid, eetlustgebrek. 3 x daags een theelepel verdund met een eetlepel water innemen

--------Bovenstaand e is overgenomen uit reclamefolders, dus geen garantie mijnerzijds!!!-----------

 terug naar overzicht     terug naar startpagina