Geneeskruiden

voedsel

              voedingflesmedicijn

nevenrichtingen

Goede voeding is een preventief medicijn.Veel ziekten worden veroorzaakt door ongezonde eetgewoonten. Dat kan zijn eten waar te weinig voedingsstoffen etc. inzitten. Belangrijk is ook hierbij in te zien dat men vooral gevarieerd moet eten om zodoende van alle stoffen die het lichaam nodig heeft iets binnen te krijgen. Dus niet het eten dat men toevallig lekker vindt vaak eten, maar aan smaakverbreding doen.



Dagelijks consumeren wij plantaardig voedsel. Een deel van de hiervoor gebruikte planten is ook aan te merken als geneeskruid. Er valt geen duidelijke streep te trekken tussen een geneeskruid en een plantaardig voedingsmiddel. Vaak worden in boeken over geneeskruiden ook de diverse groenten en fruitsoorten behandeld. Het gebruik van enkele gangbare plantaardige voedingsmiddelen als geneeskruid heeft bepaalde voordelen. Ze vormen in feite een groep van makkelijk toegankelijke geneeskruiden. Iedereen zal bijvoorbeeld sneller aan een kool kunnen komen dan aan een 1/2 kilo agrimonie van goede kwaliteit. Bovendien kan men bij welk soort therapie ook, bij een bepaalde ziekte ondersteuning vinden door de juiste keuze van het plantaardige voedingsmiddel  ,ook bij een dieet. In veel gevallen is het overigens van groot nut, en vooral bij een dieet, dat men enige kennis heeft van de geneeskracht van ons dagelijkse voedsel. Er zijn op dit moment geestesscholen zoals bijvoorbeeld Mazdazan en Zen-macrobiotiek welke aan onze voedingsmiddelen een primaire taak bij de behandeling van ziekte inruimen.

terug naar overzicht terug naar startpagina