Geneeskruiden

                                                                             cosmetica
cosmeticaboek

Planten en delen daarvan zijn altijd al gebruikt voor de kleine aandoeningen als rimpeltjes, wratjes, sproetjes, puistjes, uitslag enz. Deze noemt men schoonheidsverhogende preparaten

  

Planten en delen daarvan zijn altijd al gebruikt voor de kleine aandoeningen als rimpeltjes, wratjes, sproetjes, puistjes, uitslag enz. Deze noemt men schoonheidsverhogende preparaten.

De werkelijke basis voor schoonheid is een goede gezondheid, daar kan geen huidcrème tegenop. De basis voor een goede gezondheid wordt gevormd door verstandige eetgewoonten en het drinken van veel water (tot wel 8 glazen per dag).Ook lichaamsbeweging is belangrijk en massage kan ook zeer zeker bijdragen.
Eenvoudig en makkelijk te maken schoonheidsmiddelen , zoals amandel- en olijfolie, bloesem en kruidenextracten zijn al meer dan 2000 jaar gebruikt. De meest angstvallig bewaarde schoonheidsgeheimen bestonden vaak uit zeer eenvoudige grondstoffen. De vraagstukken van niet ernstige aard waar men de schoonheidsmiddelen te hulp roept zijn:
 -Hoe moet ik mijn te droge of te vette huid onderhouden? 

-Hoe kan ik rimpels doen verdwijnen of voorkomen?      

-Hoe behandel ik zogenaamde mee-eters?.               

-Hoe behandel ik abnormale beharing?        

-Hoe behandel ik zomersproeten, moedervlekken, wratjes, levervlekken , rode neus,  --verdikte of ruwe huid, mijn nagels,  hoe blijf ik slank en nog veel meer.

Er zijn zeer veel middelen te koop, doch men kan vaak ook zelf diverse zalven, lotions e.d. bereiden op een goede en goedkope manier.           
Bijvoorbeeld : Tomatenmasker. Tomaten zijn bijzonder nuttig bij het bestrijden van vetpuistjes invette huid. Ze bevatten organische zuren waardoor de huid grondig gereinigd wordt en vrij blijft van verstopte poriën en er dus evenmin puistjes kunnen ontstaan. Wrijf een tomaat door een zeef en vermeng de moes met wat havermeel. U hebt nu een mild en heerlijk reinigingsmasker.                                                      

terug naar overzicht terug naar startpagina