Hauser-dieet

 Het leek erop dat de knaap Gaylord Hauser, die aan het begin van deze eeuw in een ziekenhuis te Chicago lag, geen toekomst meer zou hebben. De behandelende artsen waren aan het einde van hun artsen- latijn: de door tuberculose aangetaste heup was ongeneeslijk. De zieke knaap werd dan ook naar huis gestuurd om daar in alle vrede te kunnen sterven. De ouders stuurden hem naar Zwitserland om goede berglucht op te snuiven. Hij kwam daar in aanraking met een boer die hem adviseerde levend voedsel te eten. Groenten en vruchten die in de zon groeien en rijpen. Hij volgde het advies op, en....genas.Na de middelbare school studeerde hij biologie en wierp zich van toen af op als de nieuwe voedingsprofeet Zijn stelling luidt dan ook dat een mens tot op zeer hoge leeftijd vitaal en levenslustig kan blijven, mits hij de lichaamscellen voorziet van de juiste hoeveelheid voedsel van de juiste kwaliteit en in d  juiste verhouding.  schrijft dan ook letterlijk dat de vitaminen en mineralen in het natuurlijke voedsel te prefereren zijn boven allerlei preparaten, maar adviseert zijn trouwe volgelingen desondanks het dagelijkse gebruik van vitamine A en D capsules, vitamine C tabletten, vitamine E capsules en kalk en fosforpillen. Ook aan de toevoeging van gistvlokken, tarwekiemen en melasse stroop wordt een royale rol toebedeeld in bet Hauserdieet. Tot slot onderscheidt Hauser zich ook nog op het punt van genotsmiddelen en vleesgebruik van de meeste andere grondleggers van een nieuwe voedingsleer. In tegenstelling tot de meeste andere "spaardiëten", wordt er in het Hauserdieet nogal royaal omgesprongen met het gebruik van koffie en spiervlees.

terug naar overzicht