Evers-dieet 

Joseph Eves was huisarts in Hacken (Sauerland). In 1941 genas hij een patiënte met ernstige multiple sclerose met een speciaal door hem ontworpen dieet. Hij verdiepte zich daarna verder in de relatie multiple sclerose en voeding. Op grond van de goede resultaten van zijn behandeling kwamen er Evers stelde een dieet samen. waarin geen gedenatureerde voedingsmiddelen voorkomen. Suiker, producten van wit meel, blikgroenten, thee. koffie. tabak, vlees e.d. worden dan ook ontraden. De belangrijkste voedingsproducten in het Evers-dieet zijn: graanproducten, vers gekiemde granen, noten. rauwe groenten (vooral knollen en wortels). vruchten. verse onbewerkte melk (l tot 2 liter per dag). kwark. room boter en rauwe scharreleieren. Alle producten worden zoveel mogelijk in hun natuurlijke vorm en l ongekookt genuttigd. Evers kiest bovendien voor producten die volgens biologische landbouwmethoden zijn verbouwd. 

terug naar overzicht